Bureau
 

Geschiedenis

 

Omtrent 1980 deed zich een nieuw fenomeen voor: de stadsvernieuwing, met als motto ‘Bouwen voor en met de bewoners’. Tegen deze achtergrond werd door Wim Enthoven en Henk Fortuin E&F Architecten opgericht. In 1991 opende het oorspronkelijk Haagse architectenbureau zijn deuren. In de jaren daarop volgend verschoof het ‘kamerbreed renoveren’ naar onderhoud en hergebruiken van bestaande gebouwen. E&F schoof ook letterlijk op: in 1996 werd het huidige bedrijfspand in Rotterdam betrokken.

Inmiddels uitgegroeid tot een ervaren architectenbureau ontstonden er ook activiteiten op het vlak van conditiemetingen, haalbaarheidsonderzoeken, bestekschrijven, aanbesteden en uitvoeringsbegeleiding.

Dit met het besef dat de realisatie van een ontwerp afhankelijk is van de kwaliteit van de schakels in het gehele planproces.

De noodzaak van specialistische kennis aan de ene kant, maar ook het overzien van het geheel hebben geleid tot de ontwikkeling van interne specialismen in combinatie met samenwerking met deskundigen op andere gebieden. Waardoor alle facetten van planvorming en uitvoering aandacht, samenhang en diepgang krijgen. De behoefte tot intensievere samenwerking, aansluitend op de ontwikkelingen vanuit de markt hebben geleid tot de oprichting van “het virtuele bureau”.

 
 
 
 
  Disclaimer   -   Algemene Voorwaarden  
 
 
E&F Architecten